10 راهکار برای جلوگیری از خرید اشتباه لوازم تحریر

بارها پیش آمده که بعد از خرید بعضی از لوازم التحریر، حس می‌کنید پولتان را دور ریخته‌اید. از آن جایی که انتخاب بین تمام لوازم التحریرهای زیبا و فانتزی متنوع موجود در فروشگاه‌ها، کار دشواری است و گاهی ممکن است انتخاب اشتباهی داشته باشیم، بودن یک راهنما لازم یا شاید ضروری است.

اگر تصور می‌کنید ممکن است شما ممکن است در تله‌ی خریدهای غیرضروری بیفتید و اوضاع از کنترل‌تان خارج شود و خانه‌تان پر شود از نوشت افزاری که نیازی به آن ندارید، لازم است در ادامه با ما همراه باشید.

راهکارهای جلوگیری از خرید اشتباه نوشت افزار

1. خرید بدون توجه به سن

گاهی والدین بدون توجه به سن فرزندشان، برای آن‌ها خرید می‌کنند. مثلا برای کودکی که در مقطع دبستان است، خرید لوازم التحریری که بدون هر گونه شکل و طرح است، جذاب نیست و ممکن است بدون استفاده بماند.

یا اگر برعکس این ماجرا اتفاق بیفتد. برای فرندانشان که در مقاطع بالای تحصیلی هستند، طرح‌های کودکانه بخرند. ممکن است دانش‌آموز از استفاده‌ی آن وسیله در مدرسه خجالت بکشد.

2. خرید وسیله‌ی غیرمناسب

اگر هنگام خرید نوشت افزار به نکاتی مانند کاربرد، شخص استفاده‌کننده، کیفیت محصول و … توجهی نشود، متاسفانه باید بگوئیم که شما وسیله‌ای به درد نخور خریداری کرده‌اید و عملا پول خود را دور ریخته‌اید.

برای پیشگیری از این نوع اشتباه پیشنهاد می‌کنیم مقالات مربوط به راهنمای خرید را مطالعه کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید مداد رنگی
راهنمای جامع خرید مداد

3. لیست خرید تهیه کنید

قبل از ورود به فروشگاه لیستی از لوازم التحریر مورد نیازتان تهیه کنید تا در تله‌ی خرید تکانشی نیفتید. خرید تکانشی همان خریدی است که مصرف‌کننده بدون توجه به ارزش محصول و فکر کردن به قیمت آن، به صندوف‌دار مراجعه می کند. اصولا این نوع نوشت افزار غیرضروری است و خریدار خودش را بخاطر پولی که پرداخته است، سرزنش می‌کند.

داشتن لیست خرید به کار شما نظم می‌دهد و به شما اجازه نمی‌دهد که از هدف اصلی‌تان منحرف شوید.

4. تاکید به انتخاب از برند خاص

اگر در فروشگاه‌های لوازم التحریر دوری بزنید، خواهید دید که بعضی از برندهای مطرح بازار طراحی بسته‌بندی بسیار جذابی دارند که صرف نظر کردن از خرید آن‌ها کار دشواری است. همانطور که می‌دانید هر نوشت افزاری از برند خاص و مطرحی، الزاما نشانه‌ی کیفیت و کارایی مناسب آن نیست. طراحی بسته‌بندی زیبا و جذاب هم صرفا جهت جذب مشتری است و عموما تاثیری بر عملکرد آن وسیله ندارد. مراقب باشید که فریب برند و بازاریابی برندها نخورید.

5. تاکید به خرید محصولات خارجی

گاهی برخی از افراد تصور می‌کنند با خرید اجناسی که تولید داخل نیستند، محصول با کیفیت‌تری خریداری کرده‌اند ولی الزاما اینطور نیست. اگر شما بتوانید محصول اصلی را تشخیص دهید و تهیه کنید، کیفیت دلخواهتان را خریداری کرده‌اید ولی برخی از واردکنندگان به دلیل هزینه‌های بالای واردات و محصول، محصولاتی را وارد بازار می‌کنند که کپی محصولات اصلی هستند.

این محصولات قیمت پایین‌تری نسبت به کالای اصلی دارند ولی کیفیت آن‌ها به شدت با محصولات اصلی متفاوت است. در صورتیکه با خریداری محصولات داخلی که کیفیت بالاتر و قیمت مناسب‌تری نسبت به محصولات وارداتی دارند می‌توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید.

با توجه به شرایط اقتصادی و مسائل بین‌المللی، واردات محصولات برندهای مطرح و مشهور جهانی بسیار هزینه‌بر است و برای واردکنندگان به صرفه نیست، زیرا احتمال فروش آن‌ها بسیار کم است. پس بعضی از واردکنندگان محصولات کپی شده را وارد بازار می‌کنند که از نظر هزینه‌ای بسیار به صرفه‌تر از محصول اصلی است ولی از نظر کیفیت، سطح کیفی پایین‌تری نسبت به محصولات داخلی دارد درصورتیکه مبلغ بالاتری هم برای آن باید بپردازیم.

6. خرید نوشت افزار گران‌تر

گاهی تصور می‌شود وقتی کالایی که گرانتر است را بخریم، محصول با قابلیت بیشتری خریداری کرده‌ایم و حکایت همان ضرب‌المثل است که می‌گوید ” هر چقدر پول بدی، آش می‌خوری”. ولی همیشه اینطور نیست و نمی‌توان این مورد را به همه‌ی محصولات تعمیم داد. مثلا بعضی از لوازم التحریرهای چینی که گاهی از کیفیت پائینی برخوردارند، نسبت به محصولات ایرانی قیمت بالاتری دارند.

می‌توانید با بررسی و انتخاب درست، از بروز این مشکل جلوگیری کنید.

7. عدم توجه به تاریخ انقضا

گاهی این تصور اشتباه بین بعضی از خریداران وجود دارد که ” لوازم التحریر تاریخ انقضا ندارد”. در صورتیکه برای بعضی از نوشت افزار، مثل خودکار، روان‌نویس و … باوری کاملا غلط است. مثلا اگر مدت زیادی از تولید دفتر گذشته باشد، رنگ کاغذهای آن دیگر سفید نیست و کمی مایل به زرد است. شاید شما با سفید نبودن کاغذ دفتر مشکلی در کارتان ایجاد نشود، ولی اگر تاریخ انقضا روان‌نویس‌تان گذشته باشد، جوهر آن خشک می‌شود و دیگر قابل استفاده نیست. به همین دلیل است که باید هنگام خرید به تاریخ انقضا نوشت افزار توجه شود.

8. از گم شدن نوشت افزارتان جلوگیری کنید

این راهکار بیشتر شبیه پیشگیری است. وقتی برای فرزندتان لوازم التحریری تهیه می‌کنید به او آموزش دهید که چطور از لوازم خودش مراقبت کند و آن‌ها را گم نکند. گم شدن وسایل علاوه بر اینکه از نظر اقتصادی کار اشتباهی است، به این معنی است که فرزند شما فرد منظمی نیست و توانایی مراقبت و نگهداری از وسایلش را ندارد.

9. خرید آسان‌ترین راه مقابله با استرس است؟!

خرید محصول دلخواه همیشه باعث لذت است. این کار باعث ترشح بخشی از هورمون‌های شادی در خون می‌شود و خلق و خو را بهبود می‌دهد. به همین دلیل است که برای افراد بسیاری خرید آسان‌ترین راه برای مقابله با استرس است.

اما این یک باور اشتباه و دور باطل است: زیرا احساس گناه ناشی از خرج کردن بیش از حد پول باید دوباره با خرید از بین برود.

پس درست و اصولی خرید کنید تا درگیر این تله نشوید.

10. خرید بدون توجه به جنسیت

از معدود اشتباهاتی که هنگام خرید ممکن است رخ دهد، بی‌توجهی به دختر یا پسر بودن دانش‌آموز است. لازم است هنگام خرید به این موضوع توجه کنید که جنسیت کاربر چیست؟، یا نوشت افزاری تهیه کنید که طرح و رنگ آن‌ها فقط دخترانه یا فقط پسرانه نباشد، تا از بروز این نوع اشتباه جلوگیری کنید.

نکته‌ی پایانی:

اگر شما فردی باشید که این نکات را نادیده بگیرد، تمایل به خرید آنی خواهید داشت. در روانشناسی از این اختلال به عنوان اعتیاد به خرید یاد می‌شود که نوعی عادت بد است. در این حالت شما جذب عمل خرید می‌شوید نه یک محصول خاص. شما از اینکه در فروشگاه محصولی در دستان بپیرید و به سمت صندوقدار بروید، لذت میبرید نه از وسیله‌ای که می‌خرید.

لینک کوتاه مقاله : https://marook.ir/mag/?p=28431
ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. فروزان رهنما می گوید

    از محصولاتی که با گذشت زمان امتحان خودشان دادند ودارای علامت استاندارد می باشند بهتره استفاده کنیم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.